Fenyőfa 2016

Ki olvas minket

Oldalainkat 59 vendég böngészi

Keresés

Fenyőtelepítés technológia PDF Nyomtatás E-mail
Írta: imviro   
2015. február 28. szombat, 17:59

-----------------------------------------------------------------------
Fenyőtelepítés technológia- Ültetési útmutató

 

Fenyőtelepítés technológia
Írta: imviro
2013. március 20. szerda, 20:44

Megérkezik a házukhoz a fenyőcsemete:
-rögtön ki kell csomagolni a nylonzsákból, hogy be ne fülledjen.
-le kell vermelni. Vermelés azt jelenti, nem szedik szét az 50 darabos csomagokat,
hanem így összekötve csomagonként egymás mellé a földbe ássák, betemetik a gyökérzetét, és megöntözik. A vermelés ültetésig minden nap öntözni kell ha nem esik az eső.
-mikor ültetni kezdik, előtte fél napra vízbe állítani a fenyőcsemetét, hogy a gyökérzete jól szívja meg magát vízzel.
fenyőcsemete
Ültetés:
-friss szántásba a legjobb. Fogunk két lécet, madzagot, és sort jelölünk ki.
-lucfenyő 80 cm, ezüstfenyő 90 cm, normand fenyő 1 méteres sortávolság.
-sor és tőtávolság: Lucfenyő 80 cm, ezüstfenyő 90 cm, normand fenyő 1 méter.
-fogunk egy ásót, benyomjuk a földbe amilyen mélyre tudjuk, jobbra-balra elhúzzuk az ásót, ezzel kiszélesítjük az ásónyomot.
-ebbe beletesszük a fenyőcsemetét úgy hogy lenyomjuk a fenyőcsemetét az ásónyom aljáig,
és kb. 2-3 cm-t visszahúzzuk a csemetét fölfelé. Azért, hogy ne kunkorodjon vissza a gyökere.
-ha olyan hosszú a fenyőcsemete gyökere hogy nem tudják elültetni úgy hogy vissza ne kunkorodjon, inkább vágjunk le a gyökeréből.
-amelyik fenyőcsemete úgy van elültetve hogy visszakunkorodik a gyökere, az nem ered meg,
vagy ha meg is ered, 1-2 éven belül tönkremegy.
-beletettük a fenyőcsemetét az ásónyomba, körbetapossuk a földet körülötte. Jól tömörítjük a földet, hogy a fenyőcsemete gyökere ,,ne kapjon levegőt, mert ha az elültetett csemete gyökere levegővel érintkezik, nem pedig a talajjal, akkor nem tud a talajból nedvességet és tápanyagot fölszívni, és tönkremegy.
Gyomirtás:
-az elültetett fenyőcsemete ne legyen gazban, mert ahol a gaz a fenyőhöz hozzáér, a fenyő ága keresi a helyet, és a fenyő ága azon a részen eldeformálódik
-lehet kapálni kapálógéppel, gyomirtózni Kapazinnal, esetleg fűnyírózni.
-kapálógépezés: 2-hetente, 3 hetente, vagy havonta. Attól függ, mennyire nő a gaz.
-gyomirtózás permetezéssel: Kapazin nevű szerrel évente 3-4-5- ször. Havonta, másfél-két havonta.
-ha nem tudnak Kapazin nevű gyomirtót beszerezni, akkor bármilyen glyfozát tartalmú szer jó, pl.: Fozát.
-ha sok eső van akkor többször kell permetezni
-ha kevesebb az eső, akkor kevesebbszer, mert nem nő annyira a gyom.
-gyomirtó szerrel permetezni akkor kell, mikor a gaz kb.15 cm magas.
-a fenyő tűleveleire ne menjen rá a permetszer. Ezt úgy tudjuk megoldani, hogy szélmentes időben permetezünk,
-ha fúj a szél, tegyünk a permetező szárára védőburkolatot. 2-3000 Ft a mezőgazdasági boltokban.
-Kapazin: 15 liter vízhez 3 dl permetszer.
-kapálógépezett fenyő formája és tűlevele sokkal szebb mint a gyomirtózott
-akkor kapálógépezzünk, mikor nincs még gaz, és gyorsan végig lehet futni rajt kapálógéppel
Tápanyag:
A gazoláson kívül egyéb teendő: sokan nem adnak műtrágyát a fenyőnek.
-mi ültetés utáni második évben komplex  3 x 15-ös N-P-K műtrágyát szórunk ki, csapott evőkanálnyit, azaz fél marokkal tövenként. Úgy, hogy ne közvetlenül a fenyő tövéhez,
hanem a tövétől kb. 10 cm-re körkörösen, és ameddig kilóg a lombja.
Tehát a fenyővel a munka: gazolás kapálógéppel vagy permetezés, plusz 1 x a fenyő élete során komplex műtrágyázás.

http://www.fenyofa.hu/
0670 312 6548

Módosítás dátuma: 2013. március 28. csütörtök, 17:15

 

Amennyiben Önnél előfordult - vagy a későbbiekben előfordul - bármilyen probléma fenyőjével kapcsolatban, akkor kérdezzen bátran:

Hrucsár Ferenc
Fenyőcsemete vásárlási tanácsadó
+36 (70) 312-65-48


Cimkék: 
abies, abies nordmanniana, 
brad arginti, brad argintiu, 
csemete, csemete fenyő, 
eladó fenyő csemete, eladó fenyőcsemete, ezüstfenyő, ezüstfenyő eladó, ezüstfenyő csemete, ezüstfenyő csemete eladó, ezüstfenyő eladó, ezustfenyo, ezustfenyo csemete, ezüstcsemete, ezüstfenyő árak, 
fenyő, fenyőfa, fenyő csemete, fenyő csemete eladó, fenyőcsemete, fenyőcsemete ár, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete eladó, fenyőfa csemete, fenyofa, fenyöfa, fenyőcsemeték, fenyőcsemete árak, fenyőcsemete ár, fenyő eladó, fenyőfa eladó, fenyőfa árak, 
jegenyefenyő, 
kaukázusi jegenyefenyő, 
lucfenyő csemete, luc, lucfenyő, luc fenyő, luccsemete, lucfenyő árak, 
nordman, nordmann, nordmanniana,
normand, normand csemete, normand fenyő, normand fenyő csemete, normand fenyőcsemete, normandfenyő, normandia, normandiana, nordmann fenyő, nordmannfenyő, 
picea, picea abies, picea pungens, picea pungens glauca, picea glauca

erdeifenyő csemete, erdei fenyő csemete, pinus sylvestris
feketefenyő csemete, fekete fenyő csemete, pinus nigra
--------------------------------------------------------------------------------------

 

Karácsonyfa termesztés - Fenyőcsemete
+3670 312 6548
Hogyan használjuk az útmutatót
Ez a kiadvány a leghatékonyabb gyakorlatok termesztenek karácsonyfák Magyarország déli részén és a költség az ilyen gyakorlatok. Ez magában foglalja a pénzügyi elemzés tipikus költségei és várható haszna.
Normand/ nordmannfenyő, ezüstfenyő, és lucfenyők tárgyalja ezt az útmutatót. De más fajok, mint például az erdeifenyő és feketefenyő is lehet termeszteni nyereségesen egyes helyeken a déli országrészben, és az egész ország területén.  Ahhoz, hogy használni ezt a kiadványt legjobb előnye, olvasd el végig. Fordíts különös figyelmet a kulturális gyakorlatok ismertetni, és ezek becsült költségeit. Gondolj potenciális piacokat az aratás. Olvassa el, hogyan értékeli a potenciális befektetési, és arra gondolok, a másik előnyeit fán termő. Olvassa el az esettanulmányok, hogy egy jobb ötlete, hogyan ezek a beruházások lehet értékelni. Hogy végezzen pénzügyi elemzés a saját helyzetét, gondosan becsülni minden termelési költségek, akkor vidd el a becsült és a helyi Extension ügynök vagy mezőgazdasági Management Agent segítségért.
A kiadványban, fényképekkel keresztül érhető el az aláhúzott linkeket egyes szakaszaiban. Ezek elkészítése külön oldalakon miatt a nagy mérete néhány fotó.
Karácsonyfa Profit
Növekvő karácsonyfák lehet nyereséges használata a gyér termelési földek. Bár munkaigényesebb, mint más fán termő egy karácsonyfa termés nyereséget, a mindössze hat év. Emellett karácsonyfa termelés alig igényel kezdeti befektetéssel. A legtöbb termelési műveletek, kizárólag a kéziszerszámok vagy közös mezőgazdasági gépek. A legtöbb iparági szakértők azt jósolják, hogy a karácsonyfa piacokon erős marad, legalább a következő néhány évben. Azonban van egy többlet karácsonyfák számos régiójában az Egyesült Államokban. Annak érdekében, hogy versenyképesek, termelők kell hatékonyan kiváló minőségű fákat a faj, hogy a fogyasztók a kereslet.
Production Management

lvékonyodása lelátókon folyamatosan eltávolítják a dĺrligste fák és hagyja, hogy a legjobb juletrćes- és klippegrřnttyper álljon vissza.

Abies nordmanniana - normand fenyőcsemete
Anlćg a frřavlsbevoksninger a legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy a béka egy kiválasztott sćrlig jó állvány.Frřavlsbevoksningerne anlćgges a béka, nyert az eredetileg kiválasztott növényzet, és egy nagyon erős kimerülése és meg kell szüntetni a dĺrligste fák, részben azért, hogy támogassák a virágzás.

frřplantager béka előállított kiválasztott enkelttrćer. A frřplantage egy frřproduktionsanlćg, ami csak található nagy dolog kiválasztott növényi anyag - általában graftjai enkelttrćer.

A nřdvendige virágzás és frřsćtning're rabja talaj- és éghajlati viszonyok között. Mert sĺvel frřavlsbevoksninger mivel frřplantager fontos, hogy helyezze a anlćggene omrĺder, ahol van gyakori és jó frřsćtning. Amellett, hogy anlćggene találhatók izolált bevoskninger a bestřve frřbevoksningerne. Növénytermesztés állomás tehát opkřbt két mezőgazdasági ingatlanok esetében a Fyn és Odsherred a nagy üzlet érdekében a frřproduktion.

Afhćngigt a trćarten, megy a 10-30 év anlćg a frřplantage az első frřhřst. Ez a hosszú ĺremĺl csinálni planlćgningen a frřproduktionen fontos, hanem nehéz és bizonytalan.

Ha további információt itt a kiadvány "Status tenyésztés 2000-ben

Earth kell nyomni össze jól a növény egész vetési mélységet. Fontos, hogy a gyökerek teljes érintkezésben van a környező talajjal. "Légzsákok" jelennek meg kiszárad a gyökereket. Csak hiányzik az a föld nyomásának Gyakori hiba az ültetés, és ez is lehet probléma, ha egy ültetés gép - különösen a agyagos talajok. Legyen óvatos, kap a talaj nyomni szorosan a növények.
Helyszín kiválasztása
Nem minden marginális, vagy az elhagyott gazdaságok alkalmas karácsonyfák. Fontos, hogy a talaj nem túl meredek, köves, mert könnyen hozzá kell férniük a tevékenységek, mint a kaszálás és a nyírás. Cutover Erdőt általában nem alkalmas karácsonyfák, mert kefe és fa kelbimbó generál túl nagy a verseny.
Egyéb talaj és terület tényezők, mint például a vízelvezetés, a termékenység, pH, és a talajtakaró fontos. Alkalmas földek növekvő minőségi fák általában megköveteli a szinten, hogy enyhe lejtőn nem több, mint 10 százalékkal, jó vízelvezetésű talajt és nincs jelentős tápanyaghiány, nincs nagyobb felületre sziklák, és nincs fás növényzet.
területén fák Karácsonyfa termelés egy jó hasznát kis területen, és magában foglalja a közös mezőgazdasági berendezések.
A helyszín előkészítése
Megfelelő helyszín előkészítését is, hogy a telepítési folyamat sokkal könnyebb, és azt eredményezheti, nagyobb fa survival.Also, ez nagyban megkönnyíti a jövőbeni kulturális tevékenységek, mint a kaszálás és a nyírás. Hogy készítsen egy oldalon ültetésére, az összes sziklák, naplók, tuskók, és ecsettel el kell távolítani. Heavy SOD fel kell törni, és az összes fás kefével meg kell ölni. Ha a talajt tömöríteni, akkor szükség lehet művelt vagy al-szennyezett. Hátralévő növényzet egyaránt lehet távolítani, felszántották, illetve kezelt gyomirtó. Gyakran csak fasorok permetezett gyomirtó szerekkel, és a terület sorok között van kaszálva. Nagyon fontos, hogy távolítsa el gyomok ebben a szakaszban problémák elkerülése később.

karbantartása anlćg. A teljes frřproduktion a fremavlsanlćg lřbende várhatóan növekedni fog, amíg 2025-ben, amikor NLS a szintet, amely a termelés 40 millió. növények ĺrligt.

Év

Alapítva frřproduktions- 
anlćg

(Ha)

Alapítva frřproduktions- 
anlćg

(Száma)

Várható frřproduktion, átalakított millió.növények / év

1990

92

43

7

2000

264

89

11

2010

300

102

22

2025

300

102

40

Áttekintést nyújt a tenyésztésben számítani 2000-ben

Faültetés
Megfelelő ültetése fa csemeték viszonylag könnyű. Egy személy lehet kézzel-üzem mintegy 1000 palánták naponta egy előkészített helyszínen. A traktor vontatta gép ültetvényes két munkás növelheti, hogy ültetés mértéke tízszeresére. De ültetés előtt, és után, amit választott faj, vegye figyelembe az alábbiakat:
Forrás csemeték. Rendeljen palánták ősszel egy tavaszi vagy téli ültetés. Palánta források eltérő lesz  az egyes fajok álló állami óvodák és mások magánbölcsődék.
Számú palánták. A szükséges számú palánták függ vetésterülete és a fa távolság. A legtöbb tapasztalt termesztők állítsa fa távolság elhelyezésére a berendezések. Például, ha van egy 4 méter széles fűnyíró, távolság a sorok között lehet 6 méter. A távolság a fák között egy soron belül gyakran elmarad közötti távolságot sorok. A legtöbb karácsonyfát ültetvény sűrűsége 900 és 1200 fát hektáronként. Ez könnyű alábecsülni a szükséges helyet érett fákat.
Ültetvény Layout. Tervezze folyamatos aratás és stabil cash-flow ültetésével egy részét a teljes vetésterülete évente. Például, egy 12 hektáros ültetvényen egy hatéves hektár évente.
Control
A gyomirtás kritikus, különösen, ha a fák fiatal. Weeds versenyezni karácsonyfák a napfény, nedvesség, és a tápanyagok. Azt is kikötoben kártevők, például egerek, és teszik mozgás körül a ültetvény nehezebb. A két leggyakoribb gyomirtás módszerek gyomirtó és kaszálás. Gyakran előfordul, hogy a termelők fogja használni mindkét módszerrel. Gyomirtó kérelmeket gyomirtható a sort, és a kaszálás gyomnövények sorok között. Jellemzően, kikelés előtti gyomirtó hatással alkalmazzák a tél végén, hogy kora tavasszal, majd egy teljes spektrumú kémiai ősszel.
Gyomirtó szerek alkalmazása egy permetezővel vagy traktorra szerelt elektromos permetezőgép. Egy hektárnyi karácsonyfák lehet kezelni egy permetezővel a két-három órát.
Két öt kaszálás szükséges minden nyáron. Általában, egytengelyű forgó és a sarló-bar fűnyírók, vagy kis traktorok használnak. Beletelik 1-5 órát kaszálni egy hold, attól függően, hogy a gép, terep, akadályok, és mennyiségű növénytakaró.
fűnyíró fasorok Jó gyomirtás alapvető fontosságú a minőségi karácsonyfák.

 

Példák

1/0

1 éves csemete

2/0

2 éves csemete

1/1

1 év magágy és 1 év priklebed, kortól 2 éves

2/2

2 év a magágy és 2 év a priklebed, 4 éves korban

0/1

1-év növény vegetatív úton szaporított, például.dugványozással

0/1/1

2 éves növény vegetatív úton szaporított, és újratelepített 1 alkalommal, kora 2 év

+

transzplantáció növények, vízszintes dugványt

U

transzplantáció növények, vízszintes és függőleges dugványt

S

Nyáron dot hiányzik növények

T

fás dugványok

Forrás: "Telepítés a Landscape" 
füzet által közzétett  erdei növények Semmi

Nyírás
Shearing egy másik fontos művelet a gyártó kiváló minőségű fákat. A cél az, hogy egy teljes, jól formázott fa egy egyenes középső szár és a kúpos kúpos mintegy 66 százalék. Távolítsa el az elhalt vagy versengő ágak, a szilva fa tetejére, hogy a kívánt magasságot, és nyíró oldalán a fa létrehozni a kívánt formát és sűrűsége.
Shearing kezdődik a második vagy harmadik évben ültetés után, és el kell végezni ezt követően minden évben. Ez általában történik a nyár elején belül egy meglehetősen szűk négy-hat hetes ablak, attól függően, hogy a növekedési szakaszban a tűk. A legtöbb faj igényel egy nyíró évente.
Ez alól kivétel, Virginia fenyő, amely növekszik a több-flush mintát. Ez megköveteli két-négy lenyírt gyapjú évente. Míg munkaigényesebb, Virginia fenyő gyorsabban nőnek és termelhet piacképes fák két-három évben, mielőtt más fajok.
A leggyakrabban használt nyíró eszközök kézi kések vagy forgó vágófejbol hajtott egy kis benzines motor, vagy elektromos akkumulátorral. Attól függően, hogy a fa méretétől, az egyik munkás nyíró egy hold, egy vagy két napig. Az egyik munkás késsel lehet nyírni a fák körülbelül ugyanolyan mértékben, mint más egy nagy teljesítményű kézi eszköz.
vágás fák Shearing karácsonyfák az egyik legfontosabb kulturális kezelések.

Rigók szeretne tenyészteni karácsonyfák. A párzási időszakban a hím szeretne ülni topskudet a legmagasabb fa, fuvola, míg a női incubates a tojásokat. Annak érdekében, hogy a törött túl sok szár csúcsa a Nordmann fenyők, injektáltunk körülbelül 4% Norvégia luc, amely növekszik mintegy kétszer olyan gyors, mint a Nordmann fenyő. Ily módon kerültük sok törött top levelek, a madarak által okozott.
Termékenyítés
Műtrágyázás előnyös lehet bizonyos fajok egyes oldalakon. Azonban műtrágya jellemzően nem alkalmaznak minden évben karácsonyfák, kivéve a Fraser fenyő Virginia, Észak-Karolina, Tennessee és. Komplett (NPK) műtrágyák néha alkalmazni, ha a fák jelennek hiányos, vagy ha a talaj-vizsgálata azt mutatja, az alacsony termékenységi szint. Fák a megfelelő egyensúlyt a tápanyagok hosszabb, zöldebb lombozat; jobb növekedési ráták; és ellenállóbbá válik a rovarok, betegségek, és a légszennyezés.
Ha szükséges, műtrágya általában alkalmazott tavasszal nagyjából akkor, amikor a bud szünet, amikor a fák kezdenek a növekedési kilövellés. Szilárd műtrágya általában kézzel elterjedt 3 méter széles sáv látható a vetés sorában. Műtrágya árak gondosan szabályozni kell sérülésének elkerülése érdekében, a fák.
Pest Control
Mint bármely más termény, karácsonyfa hajlamos a sokféle rovar, betegség, és az állati kártevők. Egyes fafajok különösen érzékenyek bizonyos kártevők. Ilyenek például a tip lepkék a erdeifenyő, Procerum gyökér betegség fehér fenyő, és balzsam gyapjas adelgid a Fraser fenyő. Szarvas, egerek, pockok, és a nyulak is károsíthatja a fák.
Kártevők elleni védekezés csak akkor javasolt, ha a kártevő populáció megvan a lehetőség, hogy létrejöjjön káros mértékben. Néha ellenőrzési módszerek felhasználásával járna rovarirtó, gombaölő, vagy rágcsálóirtó, máskor pedig a biológiai védekezési módszert is jobb. Mindig kövesse az elveket az integrált növényvédelem foglalkoztatni a legbiztonságosabb, legkisebb költségű, legkisebb hatással kezelési módszer.
Színezés
Sok termelő alkalmazni színezőanyagot a fák alatt, a szüret évével, amelyek javítják a megjelenést. Fa színes gyakran elhalványul természetesen az első őszi fagy. Színezőanyag, permetezik a lombozat egy hátizsákban vagy elektromos permetezőgép, kölcsönöz a sötétzöld színű, hogy az ügyfelek társítani egészséges tűlevelűek. Ez a gyakorlat különösen gyakori fehér fenyő, Virginia fenyő, és néhány erdeifenyő fajták.
Az egyik munkás segítségével használt berendezések lehet permetezni egy hold körülbelül három nap. Színezés többnyire szeptemberben és októberben, mielőtt az első fagy. Csak fák, amelyek a betakarított legyen színű, mert az új növekedési lesz szükség recoloring a következő évben.
Aratás
Lehet betakarítás és a piac a fák több szempontból is. Ha a piaci fák egy válaszd-and-cut alapján, szükség lehet felvenni a gazdaságon értékesítési személyzet. Ha eladni fa nagykereskedelem, akkor valószínűleg lesz felelős vágás, préselés, mozgó fák egy útszéli rakodási lehetőség, és talán betöltésére teherautó. Mindezen feladatok rendkívül munkaerő-igényes és kell tenni, hogy rövid idő alatt novemberben.
Nem minden fát ültetett egy adott évben lesz betakarítható ebben az évben. Tarvágás egy egész mező kényelmes, de nem praktikus. Lehet, hogy három-négy év, hogy teljesen betakarítás a területen, mert egyes fák nőnek gyorsabban, mint mások.
Ön is eladni földlabdás fákat élő karácsonyfa vagy csemeték. Ezzel a lehetőséggel, kisebb fák lehet takarítani. Továbbá, a költségek nyíró kevesebb a fák értékesített csemeték. Azonban a mezőnek jó, morzsalékos talaj ásás, és ha elveszítjük a kis mennyiségű értékes termőtalaj minden fa piacra küldték. Ezen kívül, a fák értékesíteni kell az óvodai kereskedőket nem nyírt olyan szigorúan, mint a karácsonyfák.
Naptár az erdőművelési Practices
Közös erdőművelési gyakorlat karácsonyfák és a hozzávetőleges időpontot kell elvégezni őket listája itt található. Nem minden gyakorlat szükséges létrehozni és fenntartani az egészséges faállomány minden helyzetben.
Mi Mikor
A helyszín előkészítése (is elvégezhető őszi ültetés előtt)
Alkalmazza preemergens gyomirtó szerek (bizonyos területeken)
Plant palánták (bizonyos területeken)
Termékenyít létre fák Kora tavasz
Kaszálni vagy sprayt körül fák
Nézd a rovarok és betegségek, valamint a szükséges intézkedések megtétele Késő tavasz
Shear fák
Fűnyírás
Szükség, spray, hogy ellenőrizzék a betegség és a rovarok
Begin sorban nagykereskedelmi vásárlók részére esik A nyár elején
Nézd a betegség és a rovarok, és megteszik a szükséges intézkedéseket
ellenőrző fű, gyom, és ecsettel
Tedd előzetes leltárt eladható fák
terv reklám, megrendelheti jelek és egyéb eladó tételeket
Purchase felelősségbiztosítás, ha a művelet kiskereskedelmi vagy válasszon-és vágott
Látogasson el a többi fa gazdaságok
Vegyen részt termelők Szövetsége ülésein és más oktatási programok Közepén és végén Summer
Ellenőrizze fák gyakran a betegség és a rovarkártevők
Apply színezék
Jóváhagyás betakarítás munkaerő rendelkezésre állása
javítása és fenntartása gépek
ellenőrző füvek, gyomok, és ecsettel
javítása bekötőutak ültetvény
mérése és tag fák tárolására és a cut-a-saját értékesítési
Kezdje hirdetni
List eladatlan fák, a zöld és koszorúk karácsonyfa Egyesület eladó közleményeket
Tedd jelek
Rendeljen palánták jövőre Őszi késő ősszel
Hirdet
Harvest fák
Market fák nagykereskedelem, válaszd-and-cut, vagy kiskereskedelmi
számlák fizetésére
Figyelje orvvadászok November-December
Tekintse át a nyilvántartást, és terveket az új év, beleértve sorakozó munkavállalók számára, ha szükség lesz rájuk
Rendelje meg a műtrágya, növényvédő szerek, kisebb szerszámok és irodaszerek szükséges jövőre
Megrendelni palánták és földlabdás
Ne számlák, adók
Frissítse levelezőlistákon kiskereskedelmi vagy nagykereskedelmi ügyfelek
Vegye istállókat és tiszta ecsettel a telepítések és utak
Vegyen részt téli ülésein karácsonyfa egyesületek
Apply preemergens gyomirtó szerek (bizonyos területeken)
Plant palánták (bizonyos területeken) Tél
Pénzügyi elemzés
A termelési költségek
Karácsonyfa termelési költségek függvényében változhat a munkaerő-költségek, berendezések igényeinek, fafajok és regionális termesztési feltételek. Ez a rész bemutatja reprezentatív termelési költségek és a hozamok.
A helyszín előkészítése
A helyszín előkészítése költségek mennyiségétől függ a szükséges előkészületek és a használt eszköz. A helyszín előkészítése lesz szükség a munkaerő, gyomirtók, és a permetező berendezést. A költségek a $ 20 és $ 150 hektáros. Mert nagyon durva helyek, ahol egy buldózer szükséges eltávolítani sziklák, vagy tuskók, a költségek meghaladhatják $ 200 per acre.
Faültetés
Faültetési költségek tartalmazzák a költségek palánták, a munkaerő és a gépek (ha a traktor használata esetén) Az ára palánták széles skálán mozog attól függően, hogy az állam és az e palántákat vásárolt magán- vagy az állami óvodák. Például a kereskedelemben előállított Fraser fenyő csemeték díja $ 750 ezer, míg a fehér fenyő csemeték elő egy állami óvoda lesz kevesebb, mint $ 100 ezret. Összességében telepítési költségek a $ 70 és $ 155 hektáronként.
Sokszor van szükség az újratelepítési olyan területek, ahol palántákat az előző évi ültetési halt meg. Az újratelepítési költségek gyakran némileg magasabb, mint a telepítés költségeinek fedezésére. Feltételezve, hogy a 10 százalékos halálozási arány, az újratelepítési költségek a $ 10 és $ 30 hektáronként.
fenyofa
Weed Control
Olyan gyomok általában magában foglalja mind a traktor-kaszálás és gyomirtó szerek kijuttatására. Költségek tág határok között változhat, hogy hány kaszálás évente, és milyen típusú gyomirtó használt alkalmazás. Kaszálás költségeit a $ 20 és $ 50 hektáros, gyomirtó alkalmazása tól $ 18 és $ 45 hektáronként.
Nyírás
Shearing költségek fordul elő évente, és növekedni fog, ahogy a fák érett. Nagyon fiatal fák, nyírás költségeit lehet olyan alacsony, mint $ 30 hektáros, de ez a költség növelheti tízszeres mire fákat takarítottak. Egy fajok, mint a Virginia fenyő, amely előírja, több lenyírt gyapjú évente, a költség jóval magasabb lesz, mint a többi faj.
Termékenyítés
Trágyázás minden évben a kérelmek nem gyakori, bár egyes termelők az alacsony termelékenységű területek megtermékenyítő rutinszerűen. A teljes műtrágya, mint a 10-10-10, a leggyakrabban használt. Műtrágya és a munkaerő-költségek a $ 30 és $ 45 hektáronként alkalmazást.
Pest Control
Rovarölő alkalmazások terjedhet a $ 30 és $ 200 per acre típusától függően a kémiai és a kérelmek száma szükség. Költségek ellenőrzése állati kártevők is nagyon eltérőek. Vívás szarvas díja 200 dollár hektáros.
Színezés
Színező úgy hajtjuk végre, hogy több termelő minden évben, mert a fogyasztók a kereslet vonzó fák. Költségek közé színezék, a munkaerő és a permetező berendezést. Átlagosan színező költségek körülbelül 250 dollár acre. Költségek nagy fák közelítheti $ 1,500 hektáronként.
Hirdetés
Hirdetések elhelyezése a helyi újságokban vagy a szaklapok szükséges betakarítási évben. Költségek ezen tevékenységek igen változó.
Aratás
A betakarítás folyamat kiválasztását és címkézés piacképes fák, vágás, szállítás a közúti, bálázás, anyagmozgató, és a betöltést. Ha eladni a nagykereskedelmi fák, a kötelezettségek véget ezen a ponton. Ha szeretné, hogy futtassa a saját kiskereskedelmi tevékenységét, a költségek a vontatás a fák egy lakossági sok lesz hozzá. A betakarítás költsége a $ 0,50 $ 2,40 per fát. Mert egy hold 1000 eladható fák, a költség-tól $ 500 és $ 2,400.
Returns
Karácsonyfák lehet forgalomba hozni, számos módon. A három leggyakoribb a nagykereskedelem, a kiskereskedelem, és válassza-and-cut. Vannak különböző előnyei és hátrányai az egyes módszerek. A nagykereskedelmi módszerrel, a termelő csak ki kell szállítani aratott fák egy útszéli helyét. A kiskereskedelmi módszert magában felállított és karbantartása ideiglenes sokat, általában egy várost. A magasabb fogyasztói ára kell terjednie az összes járulékos költségeket, valamint pótlólagos profit. Válasszon-and-cut értékesítési tevékenység lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy jöjjön a gazdaságban, válassza ki a saját fát, és vágja le. Ez a módszer nem igényel kiskereskedelmi csomó azonban megköveteli, értékesítők és még sok ügyfélszolgálatához. Visszatér a választhatnak-and-cut értékesítési rendszerint csökken azok között, a nagy- és kiskereskedelem. Az 1. táblázat egy általános összehasonlítását a három értékesítési módszer. Egy régión belüli, az információs 1. táblázatban nem lehet pontosan pontos. Például, a verseny nagy mértékben függhet attól függően, hogy a termelők száma olyan területen, és a marketing módszerek.
Árak fizetett karácsonyfák által értékesített ezek a különböző módszerek változnak jelentősen függ fafajok, mérete, és a helyét. Fehér fenyő és Virginia fenyő hajlamosak a hasonló árfekvésű egyenlő minőségű fákat, de a fajok, mint például a Fraser fenyő és kék lucfenyő általában hozza a magasabb árakat. Nagykereskedelmi árak a fenyők gyakran között $ 7. és $ 12 a 7 méteres fák. Válasszon-és vágott árak magasabbak, kezdve a $ 10 és $ 25 fa. Attól függően, hogy helyét, mint a fák a kiskereskedelmi sokat lehet eladni a $ 25 és $ 40 fa. Mint ökölszabály, kiskereskedelmi sok városi területeken lesz a legmagasabb árú fák.
1. táblázat összehasonlítása nagykereskedelem, válaszd-and-cut, és kiskereskedelmi értékesítési módszerek.
- - - Értékesítés módja - - -
Nagybani Válasszon-and-cut Kiskereskedelem
Ár alacsony magas magas
Jövedelem alacsony magasabb magas
Költség alacsony magas magas
Kockázat alacsony alacsony magas
Verseny alacsony magas alacsony
Marketing területen nagy korlátozott korlátozott
Értékeli a Befektetési
Fán termő különböznek a legtöbb mezőgazdasági termények miatt hosszú növekedési szükséges időt, hogy visszatérjen a nyereség. Számos tényező, mint az infláció és a kamatok, akkor nagyon fontos hatása a jövedelmezőségre. Például, az infláció amelyek eredményeként a jövőben visszatér megjelenő nagy a mai dollárban, de csekély a jövőbeli vásárlóerő. Továbbá, mivel a kamatok szorosan kapcsolódnak az infláció, a kamatok felmerült költségek vagy kamat elmaradt jövedelem változik inflációs rátával. Ez egy fontos kérdés, ha figyelembe vesszük a beruházások, amelyek nem termelnek hozamot sok éven át.
Döntés arról karácsonyfa termelés jó befektetés alapos átgondolást igényelnek a termelési költségek, a várható hozam, és mennyi időt érdemes. Végtére is, a fák sokkal hosszabb ideig növekszik, mint a hagyományos növények, és a pénzt fognak befektetni sok éve. Meg kell köteleznie magát a sok éves kemény munka, mielőtt keresnek pénzt, és tegye fel a kockázatokat a rovarok, betegségek, tűz, és bizonytalan piacokon.
Visszatér ki kell fejezni, mert a dollár nem érkezett holnap nem ér ugyanaz, mint a dollár ma megkapta. Akár egy madár a kézben ma többet ér, mint két (vagy akár három) a Bush holnap függ a időpreferenciát arány és a kockázatbecslés. A befektetési elemzések, meg kell választani a diszkontrátát, hogy az tükrözze a beállításra dollár ma ahelyett dollárt a jövőben. Egy éves diszkontráta 10 százalék, akkor meg kell győződnie arról, hogy kap egy-egy dollár ma egy dollárt, és tíz cent jövőre.
Íme három intézkedést, hogy elemezze befektetési:
Jelenleg Net Worth (PNW) hasonló a "profit". Az infláció hatását a várható hozam meghaladja a költségeket eltávolítják, és a hozamok diszkontált a jelenbe. Beruházáshoz PNW nullánál nagyobb nyereséges.
Éves Equivalent Value (AEV) a Present Net Worth kifejezett állandó éves hozam az egész beruházási időszak. Az AEV lehet használni összehasonlítani egy fa-növény vállalkozás field-termés hozamot, ugyanazon a helyszínen.
Belső megtérülési rátája (IRR) az a sebesség, amellyel diszkontált bevételek mindössze egyenlő diszkontált költségek. A befektetési jó adottságai ha az IRR magasabb árak az alternatív befektetések hasonló kockázata, időzítése, és a tőkére lenne.
Mi történt Virginia Ham és Louis Gumbo
Itt vannak a történetek Virginia Ham és Louis Gumbo, két gazdák, akik ültetett karácsonyfát marginális mezőgazdasági területek. Tapasztalataikat, mint a referencia becslésére kezelésének költségeit a ültetvényt, de ne feledje, hogy a helyzet egyre "tipikus". A költségek csak becslések, és valószínűleg eltér a költségeket. Lásd a függelék a részletes leírást a feltételezéseket.
Virginia Ham and Her White Pine Christmas Trees
Virginia Ham volt egy 200 hektáros farmon Southwest Virginia. Húsmarha nem nyújtottak elegendő jövedelmet vagy a munkaviszony nagy család, ezért úgy döntött, hogy nő fehér fenyő karácsonyfák 20 hektáros marginális termőföld.
A helyszínen kiválasztott ültetvény hatalmasra nőtt, de egyébként jó állapotban faültetés. Kerül Virginia $ 53 hektáronként megölni ecsettel és gyomnövények a gyomirtó szerek kijuttatására.
Csemeték miatt 8,5 centért. Ő úgy döntött, hogy elvessük a fák egy 6 láb 7 méteres távolság, azaz mintegy 1000 hektáronként. A munkaügyi és palánták, faültetés költség 161 $ hektáronként. Húsz százalék Virginia palánták meghalt az első évben, így ő kellett fizetnie újratelepítési költségek összesen 36 $ hektáronként. Ő ellenőrzött gyomok mind a gyomirtó és a kaszálás. Minden az első hat évben, töltött 20 $ hektáronként a gyomirtó szerek kijuttatására. Azokban az években, egy, három, illetve öt, ő is sújtotta a gyomok nehéz egy széles spektrumú gyomirtó, amelynek ára további 45 $ acre vásárolni és alkalmazni. Azokban az években, egytől négy, a költségek a kaszálás háromszor évente volt $ 75 hektáros, míg években öt-nyolcadik ő vágja vissza a két kaszálás, amelynek költsége 50 $ hektáronként.
Shearing végeztük években két keresztül kilenc. Shearing költségek változott a mérete és száma a fák, változó $ 13 hektáronként a második évben a 123 $ hektáronként évi hét.
Virginia érezte, hogy a műtrágya szükséges lenne a fák nőnek is az ő rossz minőségű a talaj, ezért kérte a teljes műtrágya években három, öt és hét. Minden trágyázás költség 45 $ hektáronként.
Kártevők elleni védekezés nehezebb volt, mint Virginia várta. Meg kellett alkalmazni rovarölő fehér fenyő ormányos években három révén kilenc és levéltetvek években öt, hét és kilenc. Ezen kívül, minden vágott tuskók kezelték Pales ormányos. A harmadik és a kilencedik évben az ő ültetvény, ő kártevőirtás mozgott $ 32 és $ 204 hektáronként.
Virginia akarta fák nézni vonzó az ügyfelek számára, így ő alkalmazott színezék a betakarítási év hattól kilencig. Megvásárlására és alkalmazása színezőanyag dollárba 75 225 $ hektáronként.
A legkívánatosabb értékesítési csatorna a Virginia volt a nagykereskedelmi értékesítés, így ő csak a töltött összesen 750 $ évek hattól kilenc betakarítás, bálázás, és szállítása forgalomba fák. Ő képes volt eladni 75 százaléka a fák az ő ültetvény egy átlagos nagykereskedelmi ára $ 10,50 fa.
Miután ő fák adtak el, Virginia akarta látni, hogy minden idejét és erőfeszítést nem érdemes. Volt a karácsonyi faültetvény jó befektetés?
Több mint vegetációs időszakban a Virginia fák, az infláció átlagosan 4 százalék évente. Az ő marginális adósáv volt 28 százalékkal. Úgy döntött, hogy 10 százalékos kedvezmény mértéke volt jó becslést az ő várható hozam. 2. táblázat azt mutatja, hogy az ő befektetési nyereséget termelt, miután költségek és bevételek adók 1767 $ hektáronként. Figyelembe véve az ő átlagos cash kiadásai mintegy 400 $ hektáronként évente, úgy érezte, hogy ez egy jó vissza több mint költségeit. Még ha azt várta magasabb hozamot rá beruházás, a jelenlegi Net Worth néz ki, nagyon kedvező. A belső megtérülési rátája 38 százalék azt mutatja, hogy ő lenne nullszaldós, ha azt követelte nagyon magas hozamot.
Összehasonlítva az átlagos éves kedvezményes bevallás kapás kultúrákban, amelyek ültettek a helyszínen, Virginia megállapította, hogy az ő befektetési vissza 332 $ hektáronként évente. Bár neki időt és költségeket képest magas kapás kultúrákban, úgy érezte, ez bizonyult a ravaszság az ő befektetési döntés.
2. táblázat pénzügyi elemzése fehér fenyő karácsonyfák.
Diszkontráta (%)
6 8 10 12 14
Jelenleg Net Worth ($ / acre) 2433 $ 2076 $ 1767 $ 1503 $ 1273 $
Éves Equivalent Value ($ / acre) $ 392 $ 361 $ 332 $ 303 $ 274
Belső megtérülési ráta
38%
Louis Gumbo és az Ő Virginia Pine Christmas Trees
Louis Gumbo gazdálkodó volt a központi Louisiana, aki akart egy nyereséges más növényi kultúra az ő 400 hektáros farm. Úgy döntött, hogy a növény Virginia fenyő karácsonyfák néhány termőföld, amely nem volt eredményes a szántóföldi növények esetében. A kiválasztott helyen hatalmasra nőtt, de egyébként jó állapotban.
Louis töltött $ 53 hektáronként hogy ellenőrizzék égési gyomok gyomirtó szer. Palánták költség 4,5 centért, és minden telepítési költségek összesen mintegy 102 $ hektáronként. Elvesztette 20 százaléka a fák az első évben, és újratelepített csere palánták, amelynek költsége 22 $ hektáronként.
Mivel Virginia fenyőfák elérheti piacképes méretet csak öt év, Louis koncentrált gyomirtás gyomirtó szerekkel az első két évben az ültetés után. Töltött $ 67 hektáronként évente a beszerzési és a herbicidek alkalmazása. Mivel Louisiana gyomok gyorsan nőnek, aki kaszált az ültetvény hétszer évente, amelynek költsége 175 $ hektáronként évente.
Shearing volt az egyik fő feladat Louis. Virginia fenyőfák igényelnek több lenyírt gyapjú évente. Louis nyíró költségek között mozgott $ 35 hektáronként 150 $ hektáronként.
Louis érezte, hogy a fákat műtrágya minden évben, így kérte a teljes műtrágya. Az éves költséget vásárlási és alkalmazása között mozgott $ 15 hektáronként 44 $ hektáronként.
Louisiana, nagy karácsonyfa kártevők közé fenyő csúcsa lepkék és needlecast betegség. Louis volt némi baj mindkét kártevők, kiadások $ 34 és $ 211 hektáronként a kártevők elleni védekezés.
Néhány Louis fák elérte piacképes méretet évben négy, így Louis alkalmazott színezőanyag, amelynek költsége 250 dollár acre. Kérte színezéket is, a fennmaradó fák előtt takarítottak be évben öt.
Harvest költségeket nyilvánított fák a nagykereskedelmi átadási ponton volt 367 $ hektáronként évente. Louis tudta értékesíteni 75 százaléka a fák at $ 10,50 fa. Összesen visszatér a fa eladások több mint 7000 $.
Mint Virginia, Louis kíváncsi volt, hogy a befektetési fizette ki. Azt is figyelembe vette, hogy az infláció már átlagosan 4 százalék évente, hogy ő adósáv volt 28 százalék, 10 százalék volt jó becslést a várható hozam a befektetések.
3. táblázat azt mutatja, hogy Louis befektetési fizetett megtérülését. A 10 százalékos diszkontráta, a jelenlegi nettó értéke a beruházás 1818 $. Ő töltötte alig több mint 3700 $, és kapott több mint $ 7000-visszatér. Figyelembe véve a számos évek pénzét fektették, Louis volt elégedve a nyeresége. A fedezeti megtérülési ráta által képviselt belső megtérülési ráta, ezt tükrözi a jövedelmezőség. Bármilyen alternatív befektetési ezt az összeget, hossza beruházási és kockázatosságát kellene fizetnie a magas hozam a versenyt a karácsonyfa beruházás. Louis nem ismerte a gyökérzöldség a helyszínen, hogy volna vissza $ 500- $ 600 hektáronként fenti költségeket, ahogy azt az éves egyenértékben.
3. táblázat pénzügyi elemzése Virginia fenyő karácsonyfák.
Diszkontráta (%)
6 8 10 12 14
Jelenleg Net Worth ($ / acre) 2174 $ 1988 $ 1818 $ 1662 $ 1519 $
Éves Equivalent Value ($ / acre) $ 627 $ 600 $ 574 $ 547 $ 521
Belső megtérülési ráta
63%
Mivel a figyelmeztető szó, akkor nem érvényes, hogy közvetlenül összehasonlítani a beruházások Lajos és Virginia. Mindegyiknek megvolt a különböző költségek és termesztési feltételek. Egy fontos különbség a hossza a beruházás. Mivel a kedvező termesztési feltételek, valamint a több-flush szokása Virginia fenyő, Louis forgalmazhassanak fák csupán négy év alatt. Így tudott fordulni a pénzét, gyorsabban. Piaci feltételek, a termelési költségeket gyakorlatok, és a termesztési feltételek alaposan meg kell fontolni, amikor kiválasztunk egy fafaj.
Értékeli Alternatív fán termő a gazdaságban
Dollar visszatér és árak bevallások fontos. De arenot egyetlen kritériuma amikor eldöntik, hogy fektessenek be a treecrop. A döntéseket számos tényezőn alapul. Ezek közé tartozik a piaci feltételek a területen, milyen gyorsan szüksége van egy megtérülést, és mennyi időt és energiát kíván helyezni kezelése a növény, hogy lesz 4-8 év, hogy érett. Akkor meg kell vizsgálni mezőgazdasági erőforrások, mint a termesztési feltételek, befektetési tőke, a munkaerő-költségek, valamint a saját vezetési képességét. Csak tudod, hogy a pénz és az idő a legjobb töltött.
A választás között gyümölcsfák is függ a gazdaság erőforrás-bázis. Például, egy adott faj viszonylag nagy az visszatérő hektáronként de ehhez jelentős mennyiségű kezdeti beruházási tőke megállapítása az állványt. Ha befektetési tőke egyik fő törekvése, majd egy fa termény, így a fehér fenyő fűrészárut a lehet a legjobb alternatíva. Fehér fenyő nem generál olyan magas a dollár visszatérő hektáronként. De lehet, hogy nagyobb a beruházás megtérülését a tőke, mint több nagy értékű fákat.
Végül kockázatot kell figyelembe venni. Számos gyártási problémák, mint például az időjárás, betegség, és a rovarok csökkentheti a termelékenységet a állványon. Továbbá, a költségek eltérőek. Míg fák kevésbé kockázatos, mint a számos mezőgazdasági termények, a kieső jövedelem jelentős lehet, ha a teljes katasztrófa következik be. Érdemes lehet a munka révén néhány példa magát, változó árak és a termelés szinten, hogy kedvet kapjanak milyen veszélyt jelent a fa termés.
Használja 4. táblázat tájékoztatást a sok tényezőt kell figyelembe venni a döntés, hogy nő a bizonyos fa termés.
4. táblázat adatai források fán termő kiválasztása.
Tényező Információ Forrás
Földrajzi területnek a fa termés Megyei Forester
Helyén fellépő reakciók - alkalmasság fa termés Megyei Forester
Helyi piaci viszonyokat Megyei Forester, Extension Agent
Az induló beruházási költségek Megyei Forester
Szükséges időt és erőfeszítést, hogy növekszik a termés Megyei Forester
Talajvédelem, a vadon élő állatok, és egyéb előnyök kívánt Megyei Természetvédelmi, Extension Agent
Rovar és a betegség problémákat Megyei Forester, Extension Agent
Költség aránya programok Megyei Forester, ASCS Iroda
Betakarítás és marketing A magán-erdőgazdálkodás tanácsadók, Állami Termelők Egyesületeinek
Egyéb előnyei fán termő
Ez az útmutató hangsúlyozta csak a pénzügyi megtérülés a fán termő. Vannak további előnyökre és belső értékeit eredő faültetéssel. Például, a vadvilág vonzódnak fák minden korosztály számára. Mindkét játék, és nem játék állatfaj hasznosítani ültetvények. A telepítési megállapodás, amely növeli élőhely a vadon élő állatok növelheti az állatállományt nélkül áldozatot fa termelést.
Fák is megakadályozzák a talaj erózióját. Kiküszöbölve talajlepusztulás növeli a területi termelékenység és a víz minősége. A megállás üledék bejutását a patakok, a vízkészletek tisztább lesz, és ezért jobban megfelel a halak és más vízi fajok. Végül, fán termő átvilágítja a levegőben, és szolgálhat a zajvédő falat. Ismét a megfelelő tervezés maximálisan kihasználhatják ezeket az előnyöket a fán termés.
Sőt, a legtöbb ember élvezi a természetes szépség csak egy fa vagy egy erdőben képes megjeleníteni. A kínaiak azt mondják, "Tartsd a zöld fa a szívedben, és talán az énekes madár fog jönni."
Ültess fát termés ma - és élvezze a számos előnye az elkövetkező években.
Függelék
Feltételezések Gazdasági Elemzések
Virginia Ham
White Pine
($ / acre) Louis Gumbo
Virginia Pine
($ / acre)
A helyszín előkészítése $ 53
Hand-permetezett gyomirtó:
33 $ munkaügyi
$ 20 herbicidek $ 53
(ugyanaz, mint a fehér fenyő)
Faültetés 161 $
6 ft. 7 ft. távolság, vagy 1037 fák hektáronként.
bérköltségek: $ 73
Palánta költségek: $ 88 102 $
7 ft. 7 ft. távolság, illetve 889 fát hektáronként.
bérköltségek: $ 62
Palánta költségek: $ 40
Az újratelepítési $ 36
80% -os túlélési arány az első évben.
cseréje 208 fa / hektár.
bérköltségek: $ 18
Palánta költségek: $ 18 $ 22
80% -os túlélési arány az első évben.
cseréje 178 fa / hektár.
Labor költségek: $ 15
Palánta költségek: $ 7
Weed Control Gyomirtó Preemergens alkalmazás években 1-6 és széles spektrumú alkalmazás év 1, 3 és 5.
Years 1,3,5: költség = $ 65
Years 2,4,6: költség = $ 20 Preemergens és széles spektrumú alkalmazás év 1 és 2 Csak, amelynek költsége 67 $.
Kaszálás 3 kaszálás évente években 1-4, és 2 kaszálás évente év 5-9.
Years 1-4: költség = $ 75
Years 5-9: költség = $ 50 7 kaszálás évente. Éves költsége 175 $.
Nyírás Attól függ, hogy a munkaerő, a fák méretére, valamint a fák száma.
2. év: költség = $ 12
év 3: költség = $ 45
éve 4: költség = $ 59
év 5: költség = $ 12
éve 6: költség = $ 124
éve 7: költség = $ 157
éve 8: költség = $ 125
éve 9: költség = $ 60 Függ a munkaerő, a fák méretére, valamint számos lenyírt gyapjú.
Year 1: költség = $ 35
éve 2: költség = 100 $
3. év: költség = $ 150
éve 4: költség = $ 90
év 5: költség = $ 45
Termékeny Alkalmazása L 200 / hektár 10-10-10 években 3, 5 és 7, amelynek költsége 45 $ L 300 / hektár 8-24-24 alkalmazott évben 1, majd évente alkalmazások teljes műtrágya
év 1: költség = $ 44
éve 2: költség = $ 18
év 3: költség = $ 29
éve 4: költség = $ 15
év 5: költség = $ 15
Pest Control Olyan rovarirtó a levéltetvek év 5, 7 és 9, amelynek költsége 0,20 dollár fa; alkalmazások fehér fenyő ormányos években 3-9 amelynek költsége 0,04 $ per fa; és az alkalmazások minden vágott tuskók Pales ormányos, amelynek költsége 0,04 $ per fa.
3. év: költség = $ 36
éve 4: költség = $ 34
év 5: költség = $ 204
éve 6: költség = $ 38
éve 7: költség = $ 190
éve 8: költség = $ 32
éve 9: költség = $ 52 Olyan rovarirtó borovi tip moly és gombaölő szerek needlecast betegség.
Year 1: költség = $ 34
éve 2: költség = $ 74
év 3: költség = $ 211
éve 4: költség = $ 211
éve 5: költség = 211 $
Színezés 0,75 $ per tree
év 6: költség = $ 75
éve 7: költség = $ 188
éve 8: költség = $ 225
éve 9: költség = $ 75 0,75 $ per tree
év 4: költség = $ 50
év 5: költség = $ 25
Aratás Fák szüretelik év 6-9, a felmerült költségek vágására (0,20 $ / fa), bálázás (0,50 $) / fa) és a szállító a rakodási terület (0,25 $ / fa).
6. évfolyam: költség = $ 100
éve 7: költség = 250 $
Év 8: költség = $ 300
éve 9: költség = 100 $ Fák szüretelik év 4 és 5, azonos költségek, mint a fehér fenyő.
év 4: költség = $ 367
éve 5: költség = 367 $
Returns Fák értékesítik nagykereskedelmi áron 10,50 $ per fa; 75% fák eladható.
6. évfolyam: return = $ 1050
év 7: return = $ 2625
év 8: return = $ 3150
év 9: return = $ 1050 Ugyanolyan feltételekkel, mint a fehér fenyő.
év 4: return = $ 3497
év 5: return = $ 3507
Referenciák

fenyofa
baloldali: cserepes nordmann fenyőcsemete ültetés 4 éve
jobboldali: szabadgyökerű nordmann fenyőcsemete ültetés 4 éve

Tanácsot előtt és körül ültetése
10 tipp, hogyan ültetés:
  1. Tisztítsa meg a területet ültetni
  2. Plant a kényelmes szárazföldi.
  3. A növények ne száradjanak ki, tartsa őket fedett és az árnyékban.
  4. Gödröt nagynak kell lennie ahhoz, és a földre nem lesz nehéz az alján.
  5. A növény gyökerei lelógó.
  6. A növény úgy kell mélyen a talajba, hogy a gyökér gallér teljesen fedezi a talaj (ahol gyökér és a felső találkozásánál).
  7. Ültetés után, a talaj sérül az.
  8. Csatornázás, a létesítményben fázisban fontos (2-3 év).
  9. Szükség öntözésre előfordulhat száraz időszakokban.
  10. A növények élőlény kezeljük őket megfelelően, és az eredmény élvezhető az elkövetkező években.

Mielőtt növény, akkor figyelembe kell vennie a következőket:

Sok minden van, hogy vegye figyelembe, mielőtt bármilyen. úgy dönt, hogy a növény egy nagyobb vagy kisebb területen. Az alábbiakban az általunk "ültetett" 10 pont, hogy meg kell vizsgálni, mielőtt kezdeni ültetés.

Cél az ültetés

Ez a célja a szabadidős / esztétikai, kereskedelmi, oltalmazó, stb

Terület kiválasztása / hely

Hogy van szél, lejtőn, a talajminőség és a fagy feltételeket. Ezeket a feltételeket úgy kell vizsgálni, hogy a cél. A cél az is fontos terület kijelölésénél: Mekkora át a feladatot, és a helyen, ahová a gép.

Jóváhagyásra a hatóságok

Egyes korlátozások döntő fontosságú lehet a növényvédő tervek. Pl. problémák merülhetnek fel, mintegy korlátozások mezőgazdasági földhasználat vagy közelsége közutak, stb is vannak éles határok, hogy mennyit kell ültetésre a mezőgazdasági területek teljes terület.

Finanszírozási lehetőségek és értékcsökkenési lehetőségek?

Vannak, többek között támogatási lehetőségeket a szélfogó, erdőfelújítás és a vadvilág ültetés. Lásd alább támogatást.

Plant idő

Alkalmas ültetési ideje a nemesítési és a talaj kényelmét.

A terület előkészítése

Kell ültetni előtenyészeti, permetezett / tisztítani a gyomok, polcok / mélység szántott, stb Ha nem akarod, vegyi spray-k, az egyik általában választani a rack eke. Sokan úgy dönt, hogy még a gépek vörösfenyő, villany vagy nyír, mint előtenyészeti. Itt tudod használni a gyorsan növő fajok nagy távolságból. Aztán ültetni a tényleges kultúra: bükk, tölgy, stb

Nemesítési

Miféle származását és mérete választani? Ha a használni kívánt kémiai gondozása és a gyomirtás?Mechanikus tisztítás érdekében a nagyobb növények, és a gazdaság is jelentős szerepet játszik.Erdőtelepítés tudja fogadni a nagyobb sokszínűség, miközben karácsonyi træsplanter igényel sokkal nagyobb egységességét.

Szállító kiválasztása

Van egy nagy különbség a szakmai színvonal és a komoly hozzáállás. A legjobb, hogy beszéljen közvetlenül a gyártótól, és nézd meg a növényeket. Man növények az élet: az ár és a minőség kapcsolódnak. Biztonságos megoldás az, hogy látogasson el a Forest Plant Ring tagjai, akik mind nagy szakmai hozzáértéssel.

Ültetés

Fontos, hogy a gyökereket kezelik megfelelően a telepítési folyamat, hogy a kultúra egy jó kezdet.

Kultúra Care / jelszó

Megfelelő gondoskodás a beültetett terület számára fontos a jó végeredmény.

Módosítás dátuma: 2017. február 21. kedd, 20:31