Fenyőfa 2021

Ki olvas minket

Oldalainkat 6 vendég böngészi

Keresés

Fenyőfa PDF Nyomtatás E-mail
Írta: imviro   
2018. november 16. péntek, 22:58

Fenyőfa, karácsonyfa, fenyőcsemete termesztés és értékesítés

1987 óta foglalkozunk fenyőfa, karácsonyfa termesztésével.
Akkoriban a fenyőfa még kétszer hajtott, először áprilisban, aztán valamikor nyár közepén.
Ez a második hajtás időjárásfüggő volt. Függött attól, mennyi csapadék esett a fenyőfa hajtásnövekedés idején, és attól is, milyen volt a hőmérséklet.
A fenyő ugyanolyan nagyot hajtott nyáron is, mint tavasszal.
Azóta a nyári hajtásnövekedés minimális, szinte meg is szűnt létezni.
Azidőben még csak a lucfenyő volt az ismert fenyőfa, majd az ezüstfenyő futott be valamennyire, és napjainkban egyre jobban teret hódít a normand fenyő.
Ennek az az oka, hogy a nordmann fenyő tűlevelei selymesek,puhák, nem szúrnak, ami nagy előnyt jelent a gyermekes családok körében.
Még egy óriási előnye, hogy sokáig nemhullatja le a leveleit, nem fog szétpotyogni a szobánkban a rengeteg fenyőfa tűlevél, ezért nem kell örökké takarítgatni a fenyő után.
A fenyőfa piacán mindenképpen a mordmann fenyő térhódítása várható, amely folyamat már jócskán el is kezdődött.












A balkáni eredetű közönséges dió a diófafélék (Juglandaceae) család tagja, a közismert gyümölcséért termesztett, impozáns méretű, akár 20 m magasra is megnövő fa. Könnyen felismerhető a sima, világos kérgéről és a levélszáron ülő 5-9 nagy méretű leveléről. Gyümölcsét, a diót zöld burok veszi körül. A mérsékelt égöv alatt mindenhol termesztik termése és olaja miatt.

 

A népi gyógyászat korábban felhasználta a szárított termésburkot, és a diótöréskor nyert, a termésben található közfalat, amelyekből főzet készült.

Kivonat

Módosítás dátuma: 2020. január 18. szombat, 12:17